Bez kategorii · Przekąski · Śniadania i koktajle

Post Nr. 23 Przepisy- Green healthy

  1. Pizza

    Przepis :

    1 jajko
    150gr kalafiora
    30gr łupiny babki jakowatej/ mielonego lnu
    Opcjonalnie ser zolty

    Kalafiora zmiksowalam, odcisnelam z „sosu własnego” 🙂

    Sprawdzają się do tego ręczniki papierowe.

    Do kalafiora dodalam jajko i łupine babki jajowatej.

    Napisalam opcjonalnie ser zolty, bo ja o nim zapomnialam 😂😂😂

    Przypomnialam sobie jak ciasto bylo w piekarniku.

    Ale wy mozecie dodac starty ser zółty.

    Mieszamy, formujemy pizze.

    Pieczemy 180* 20min

    Ja na moje cisto dodalam, usmażony boczek, z pomidorkami, mięskiem z nóżki kurczaka. Posypałam serem.

    Włożyłam do pieca na 5 min/180*

    Gotowe ❤️

    Smacznego

  2. Ptysie 🙂

    Przepis:

    -70gr masła klarownego
    -70gr zmielonych migdałów
    -30gr wiórek kokosowych
    -2 jajka
    -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    opcjonalnie słodzik

    Rozpuszczamy w rondelku masło.
    Ściągamy z gazu, dodajemy zmielone migdały i wiórki, energicznie mieszamy.

    Ponownie wstawiamy na gaz, na małym ogniu, dodajemy proszek do pieczenia.

    Przekładamy do innego naczynia(ciasto powinno byc lekko przestygnięte) , dodajemy jajka. Mieszamy.

    Przekładamy do foremek 🙂

    Pieczemy 30 min , temperatura 180*

    Nadzienie :
    -100 gr serka mascarpone
    -20 gr śmietany kremówki
    -słodzik

    Ubijamy.
    Przekładamy ciasteczka kremem 😀

    Można kombinować z nadzieniem 🙂

    Dżem bez cukru też się sprawdzi.

    Smacznego  🙂

  3. Bounty

    Przepis :
    -100gr wiórków kokosowych
    -15 gr oleju kokosowego
    -50 ml śmietany kremówki
    -30 gr gorzkiej czekolady
    -stevia
    -30 gr masła klarownego

    1) Wiórki mieszamy z olejem kokosowym i śmietaną kremówką. ( dodajemy słodzik )
    2) Tworzymy blok, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
    3) Wyciągamy z lodówki i kroimy.

    4) Rozpuszczamy czekoladę z masłem.
    5) Polewamy 🙂
    Gotowe 🙂 Przechowywać w lodówce.

    4. Domowe oreo
    Przepis:
    30g mąki orkiszowej
    3 jajka
    50g odżywki białkowej u mnie ciasteczko-czekolada z ALLNUTRITION
    50g masła orzechowego 100%
    30g karobu
    30g oleju kokosowego
    2 łyżki ksylitolu

    Piec 25min. w 180 stopniach.

    nadzienie:
    100g wiórek kokosowych
    100ml mleczka kokosowego
    aromat waniliowy

    Miksujemy wiórki, dodajemy mleczko kokosowe i aromat waniliowy, można dodać też ksylitol, jeśli mało słodkie;

    Składniki na masę łączymy ze sobą (miksujemy ), pieczemy w foremkach do babeczek.
    Ostygnięte ciastka kroimy wzdłuż.

    Przekładamy ciasto nadzieniem 🙂

    Gotowe  🙂

    Proszę o komentarze ! 🙂

    Pozdrawiam

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s